Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Cześć, mam pytanie odnośnie usg jamy brzusznej. Od jakiegoś czasu czuję ból w okolicy brzucha, szczególnie po jedzeniu. Czasem mam wzdęcia i zaparcia. Wiem, że to może być związane z jakimś układem pokarmowym, ale nie jestem pewien, co dokładnie. Miał ktoś z Was podobne objawy? Kiedy warto zrobić USG jamy brzusznej? Czy to jest konieczne, jeśli ból się pojawia od czasu do czasu, czy lepiej poczekać, a może już czas, żeby to sprawdzić? I czy dacie namiar na przychodnię w Skawinie, do której mogę się z tym udać?
Ja miałem podobne objawy, ale z tego, co wiem, to jak ból brzucha się utrzymuje lub regularnie wraca, to warto zrobić USG. Nawet jeśli nie jest to coś bardzo poważnego, to lepiej mieć pewność, że nie ma żadnych problemów z wątrobą, trzustką czy innymi organami. USG jamy brzusznej to dość standardowe badanie, które pozwala szybko wykryć różne problemy, więc jeśli masz wątpliwości, to moim zdaniem warto zrobić. Jak masz ból, zwłaszcza po jedzeniu, to warto się tym zająć, żeby nie czekać, aż sytuacja się pogorszy. W Skawinie można zrobić takie badanie, polecam sprawdzić tutaj: https://rcmskawina.pl/cennik/
Strony: 1