Strona główna forum
Forum
Elektryka, Elektronika, Audio & Video

[e39] Schemat kostki radia

Elektryka w waszych piątkach czyli wszystko co dotyczy sprzętu grającego, alarmów, nawigacji, TV w samochodzie itp.
Avatar użytkownika
grissley

Posty: 3541
Dołączył(a): 2008-08-23, 16:57
Lokalizacja: PL

Ostrzeżenia: 1

[e39] Schemat kostki radia

Postprzez grissley » 2009-04-16, 19:23

Gdzieś kiedyś widziałem rozrysowaną kostkę do e39 po lifcie, a teraz nie mogę znaleźć..
Może ktoś poratuje linkiem lub schematem?
moje 530i ...........................

Sprzedam 2 manualne fotele do polifta e39, "za grosze" :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Avatar użytkownika
fixxxer1

Posty: 896
Dołączył(a): 2008-05-20, 07:39
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki

Postprzez fixxxer1 » 2009-04-16, 19:36

Może takie coś Ci się przyda:
http://www.bimmerboard.com/forums/posts/52117
?
Obrazek

Avatar użytkownika
grissley

Posty: 3541
Dołączył(a): 2008-08-23, 16:57
Lokalizacja: PL

Ostrzeżenia: 1

Postprzez grissley » 2009-04-16, 20:39

Inna wtyczka u mnie jest, o taka jak ta z prawej:

Obrazek
moje 530i ...........................

Sprzedam 2 manualne fotele do polifta e39, "za grosze" :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Avatar użytkownika
piotrek1

Posty: 1456
Dołączył(a): 2007-09-30, 17:49
Lokalizacja: Złotów

Ostrzeżenia: 1

Re: Schemat kostki radia

Postprzez piotrek1 » 2009-04-16, 22:38

grissley napisał(a):Gdzieś kiedyś widziałem rozrysowaną kostkę do e39 po lifcie, a teraz nie mogę znaleźć..
Może ktoś poratuje linkiem lub schematem?


Proszę

http://www.auto-treff.com/bmw/vb/showth ... 97606.html

Avatar użytkownika
grissley

Posty: 3541
Dołączył(a): 2008-08-23, 16:57
Lokalizacja: PL

Ostrzeżenia: 1

Postprzez grissley » 2009-04-16, 22:46

Piotrek - Ty to się za często nie odzywasz, ale jak juz się odezwiesz, to po prostu nie można "pomógł" nie kliknąć.
A jeszcze flachę wypadałoby postawić :D

Obrazek
Obrazek

Jeszcze tylko piny 14-16 rozszsyfruję.. ;)

EDIT:

14 - oświetlenie
16 - zapłon
Ostatnio edytowano 2009-04-16, 22:51 przez grissley, łącznie edytowano 1 raz
moje 530i ...........................

Sprzedam 2 manualne fotele do polifta e39, "za grosze" :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Avatar użytkownika
piotrek1

Posty: 1456
Dołączył(a): 2007-09-30, 17:49
Lokalizacja: Złotów

Ostrzeżenia: 1

Postprzez piotrek1 » 2009-04-16, 22:50

grissley napisał(a):Piotrek - Ty to się za często nie odzywasz, ale jak juz się odezwiesz, to po prostu nie można "pomógł" nie kliknąć.
A jeszcze flachę wypadałoby postawić :D

Jeszcze tylko piny 14-16 rozszsyfruję.. ;)


Pin 14 z gniazda A - PODŚWIETLENIE np. Radia
Pin 16 z gniazda A - ZAPŁON czyli uruchamianie radia po przekręceniu kluczyka

Nie lubię pisać o pierdołach, ale jak mogę pomóc to bardzo chętnie
Ostatnio edytowano 2009-04-16, 22:52 przez piotrek1, łącznie edytowano 1 raz

Avatar użytkownika
grissley

Posty: 3541
Dołączył(a): 2008-08-23, 16:57
Lokalizacja: PL

Ostrzeżenia: 1

Postprzez grissley » 2009-04-16, 22:51

hehe - te dwa właśnie ze słownika wyciągnąłem, za to 15 nie bardzo qmam, co jest ;)

EDIT
Kolorków kabli chyba nie podali...
moje 530i ...........................

Sprzedam 2 manualne fotele do polifta e39, "za grosze" :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Avatar użytkownika
piotrek1

Posty: 1456
Dołączył(a): 2007-09-30, 17:49
Lokalizacja: Złotów

Ostrzeżenia: 1

Postprzez piotrek1 » 2009-04-16, 22:54

grissley napisał(a):hehe - te dwa właśnie ze słownika wyciągnąłem, za to 15 nie bardzo qmam, co jest ;)

EDIT
Kolorków kabli chyba nie podali...


15 - to również plus ale jest w nim cały czas prąd nawet bez zapłonu - tak zwane podtrzymanie żeby np. nie kasowało pamięci radia

Kolorki nie potrzebne patrz na kostki twoją i z rysunku

Avatar użytkownika
roberto-bmw

Posty: 555
Dołączył(a): 2009-04-16, 21:15
Lokalizacja: Aleksandrów Kuj. CAL

Postprzez roberto-bmw » 2009-04-17, 23:19

jaki kabel musze kupic zebym sobie podlaczyl cd na durzym wyswietlaczu a obecnie mam kaseciaka jednoczesciowego z malym wyswietlaczem i mam tylko to kostke na okragle bolce
(OO==[][]==OO)

www.bmwklubtorun.pl

Avatar użytkownika
piotrek1

Posty: 1456
Dołączył(a): 2007-09-30, 17:49
Lokalizacja: Złotów

Ostrzeżenia: 1

Postprzez piotrek1 » 2009-04-18, 08:54

roberto-bmw napisał(a):jaki kabel musze kupic zebym sobie podlaczyl cd na durzym wyswietlaczu a obecnie mam kaseciaka jednoczesciowego z malym wyswietlaczem i mam tylko to kostke na okragle bolce


Jakbyś chciał takie coś
http://cgi.ebay.de/BMW-E39-X5-Professio ... dZViewItem

To potrzebujesz taki kabel aby zmienić okrągłe piny na NOWE płaskie

http://cgi.ebay.de/BMW-Navi-BM54-Radio- ... dZViewItem

i jeszcze dodatkowy kabel do podłączenia mida na ebay.de ale nie mogę znależć

Poszukaj wszystkiego na allegro bo te ceny sa kosmos ( oryginały )

albo kupić takie CD i wtedy nie potrzebujesz nic

http://cgi.ebay.de/BMW-E39-X5-Business- ... dZViewItem

Avatar użytkownika
roberto-bmw

Posty: 555
Dołączył(a): 2009-04-16, 21:15
Lokalizacja: Aleksandrów Kuj. CAL

Postprzez roberto-bmw » 2009-04-18, 10:40

(OO==[][]==OO)

www.bmwklubtorun.pl

Avatar użytkownika
piotrek1

Posty: 1456
Dołączył(a): 2007-09-30, 17:49
Lokalizacja: Złotów

Ostrzeżenia: 1

Postprzez piotrek1 » 2009-04-18, 10:42

roberto-bmw napisał(a):no ja tylko takie cos znalazlem

http://www.allegro.pl/item608901503_kab ... 39_x5.html


Tak ,to jest potrzebne do podłączenia MIDA i u tego gościa możesz kupić to jest Sebastian z BKP zna się na tych sprawach

Avatar użytkownika
roberto-bmw

Posty: 555
Dołączył(a): 2009-04-16, 21:15
Lokalizacja: Aleksandrów Kuj. CAL

Postprzez roberto-bmw » 2009-04-18, 11:07

to co wystarczy jak ta kostkę wepnę w instalacjei już wszystkie kable będę miał zęby podłączyć cd z dużym wyświetlaczem tzn MID

a chyba jak bym wyciol ta kostke z kablem z innej bmki i wczepil do swojej to te chyba by moglo byc

a poratowal by mie ktos w takiej sytuacji jakims schematem podlaczenia

aha

i czy konieczne jest wpinanie sie w kable nie ma jakiegos innego sposobu
(OO==[][]==OO)

www.bmwklubtorun.pl

Avatar użytkownika
piotrek1

Posty: 1456
Dołączył(a): 2007-09-30, 17:49
Lokalizacja: Złotów

Ostrzeżenia: 1

Postprzez piotrek1 » 2009-04-18, 11:19

roberto-bmw napisał(a):to co wystarczy jak ta kostkę wepnę w instalacjei już wszystkie kable będę miał zęby podłączyć cd z dużym wyświetlaczem tzn MID

a chyba jak bym wyciol ta kostke z kablem z innej bmki i wczepil do swojej to te chyba by moglo byc

a poratowal by mie ktos w takiej sytuacji jakims schematem podlaczenia

aha

i czy konieczne jest wpinanie sie w kable nie ma jakiegos innego sposobu


Kup z aukcji i po problemie, nie wiem czy z innej beemki podpasuje - myslę że powinno.
Tak to będzie wsszystko - mid ruszy. Tylko wtedy jeszcze kostka do radia z mojego linku. Z okrągłych bolców na płaskie. Są też radia np takie
http://cgi.ebay.de/ORIGINAL-BMW-5er-E39 ... dZViewItem

Nowe Cd z okragłymi pinami - nie potrzebujesz w tym przypadku innej kostki do radia.Cała sprawa wtedy zamyka się na wymianie kabla MID za 59 zł z allegro i kupienie mida i cd

Avatar użytkownika
roberto-bmw

Posty: 555
Dołączył(a): 2009-04-16, 21:15
Lokalizacja: Aleksandrów Kuj. CAL

Postprzez roberto-bmw » 2009-04-20, 21:55

no i kostkę już mam pojechałem na szrot i mam ja za darmo
no mam nadzieje ze dobra wyciagnolem
tzn.
wtyczka 12 pinowa 5 kabli
no i takie ma numery
1-965 775-1
z jednej strony
a z drugiej
AMP
1-967 415-1
BMW
8 364 646
>PBT-GF15<
moze ktos sprawdzic czy to ta kostka
no i najlepiej schemacik jak ja podlaczyc mam
:beta:
:D
a gdzie znajde opis kostki na okragle bolce bo tu tylko na plaskie jest

Następna strona

Powrót do strony głównej

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników