Strona główna forum
Forum
Mechanika

[e39] nie dziala nawiew

Sprawy dotyczące tylko BMW serii 5-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
jaroD

Posty: 4
Dołączył(a): 2010-05-05, 20:10
Lokalizacja: k.g.

[e39] nie dziala nawiew

Postprzez jaroD » 2010-06-07, 20:13

Witam!Moze to juz bylo wczesniej opisywane ale potrzebuje szybkiej pomocy(coraz cieplej a w aucie goraco :( )!Chodzi o nawiew w e39.Wczesniej dosiegnalem info na forum i okazalo sie ze mam uszkodzony opornik dmuchawy wiec kupilem nowy.Po zamontowaniu nowki w ogole nie chodzi dmuchawa(wczesniej dzialala),regoluje na panelu obrotami i nic cisza.Czy mogl spalic sie silnik czy po prostu szczotki trzeba wymienic.Jeszcze raz prosze o pomoc!
Ostatnio edytowano 2010-06-07, 20:26 przez jaroD, łącznie edytowano 1 raz

Avatar użytkownika
raf_32

Posty: 6295
Dołączył(a): 2008-05-16, 20:35
Lokalizacja: Redovan ES

Moje BMW: E39 528i
http://bmw5er.pl/viewtopic.php?f=33&t=6149

Postprzez raf_32 » 2010-06-07, 20:23

A sprawdzałeś bezpieczniki? Może podczas montażu nastąpiło jakieś zwarcie?To raczej nie normalny objaw,że przed wymianą idzie,a po wymianie nie działa.
Gdyby Bóg popierał przedni napęd chodzilibyśmy na rękach


Obrazek



KUPIĘ ROLETY BOCZNE I TYŁ SEDAN E39

Adrian.

Posty: 8834
Dołączył(a): 2008-02-04, 23:19
Lokalizacja: Lubin / Dolny Śląsk

Ostrzeżenia: 1

Postprzez Adrian. » 2010-06-07, 20:26

Sprawdź w schowku przednim są bezpieczniki, bezpiecznik 28,29,30, na pewno któryś z nich sie spalił. Niedawno miałem podobnie.
"MOŻESZ MIEĆ KAŻDE AUTO. BMW M5 I TAK JEST SZYBSZE" - Jeremy Clarkson
Obrazek[/url]

jaroD

Posty: 4
Dołączył(a): 2010-05-05, 20:10
Lokalizacja: k.g.

Postprzez jaroD » 2010-06-07, 21:05

Sprawdzalem i nie widzialem zeby byly spalone ale rzuce okiem jeszcze raz!pozdrawiam!

Avatar użytkownika
Cichy

Posty: 1860
Dołączył(a): 2008-08-24, 09:40
Lokalizacja: GLE i Almeria

Postprzez Cichy » 2010-06-07, 22:04

jak bezpiecznik by padł to cały panel będzie czarny,raczej silnik padł a to troszkę już roboty niestety

Adrian.

Posty: 8834
Dołączył(a): 2008-02-04, 23:19
Lokalizacja: Lubin / Dolny Śląsk

Ostrzeżenia: 1

Postprzez Adrian. » 2010-06-07, 22:06

U mnie padł bezpiecznik, a wyświetlacz na panelu działał, tylko nic nie dmuchało.
"MOŻESZ MIEĆ KAŻDE AUTO. BMW M5 I TAK JEST SZYBSZE" - Jeremy Clarkson
Obrazek[/url]

Avatar użytkownika
Cichy

Posty: 1860
Dołączył(a): 2008-08-24, 09:40
Lokalizacja: GLE i Almeria

Postprzez Cichy » 2010-06-07, 22:10

a ja ostatnio szukałem własnie tego bezpiecznika u siebie i wyjmowałem po kolei te związane z nadmuchem itp i jaki bym nie wyjął to gasł na amen panel,a mam jak kolega gnojowóz


Powrót do strony głównej

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników