MarcinM napisał(a):gk5 napisał(a):Ista/d robi skan całego auta(każdy model bmw),a przy tym jest bardziej przejżysta(drzewko modułów)i łatwa w obsłudze.
DIS też. Ale ile to trwa. No i trzeba mieć DISa. Ja akurat mam, ale nie jest to tak wygodne jak INPA jako narzędzie do diagnostyki.)
gk5 napisał(a):MarcinM napisał(a):gk5 napisał(a):Ista/d robi skan całego auta(każdy model bmw),a przy tym jest bardziej przejżysta(drzewko modułów)i łatwa w obsłudze.
DIS też. Ale ile to trwa. No i trzeba mieć DISa. Ja akurat mam, ale nie jest to tak wygodne jak INPA jako narzędzie do diagnostyki.)
Dis i ista to dwie inne bajki,zgodzę się że dis jest wolny,istę instaluje się jak inpę(natywna)i działa duuuużo szybciej od disa.
gk5 napisał(a):Ja nie piszę o ispi next tylko o zwykłej ista/d rheingold.Ona nie potrzebuje 200gb i można kasować błędy jednym kliknięciem,o schematach,opisach już nie wspomnę.
dirty.73 napisał(a):MarcinM,wiesz co mi brakuje tylko?możliwości wykasowania tych błędów jednym kliknięciem
MarcinM napisał(a):Te testy, które się odbyły, zakończyły się powodzeniem. Wersja 1.0.0 dla e39 będzie niebawem udostępniana.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość