Strona główna forum
Forum
Mechanika

[e39] Sterownik regulacji zasięgu świateł

Sprawy dotyczące tylko BMW serii 5-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
bart540

Posty: 16
Dołączył(a): 2011-06-04, 21:47
Lokalizacja: RRS

[e39] Sterownik regulacji zasięgu świateł

Postprzez bart540 » 2011-07-09, 17:02

Witam Szanowne Grono

Mam problem z lampami xenon przed liftem
czasami światła świeca kilka metrów przed samochodem. początkowo myślałem ze to regulatory ale one sa ok. pózniej sprawdziłem przez komp czujniki na wahaczach i tez ok. komp wskazał ze to sterownik regulacji zasiegu świateł nie przetwarza danych. Wiem ze to podobnno jest za schowkiem gdzies. No własnie gdzie :mur:
dostep tam jest troche trudny jak ktos ma wieksza reke blokuje metalowa ścianka która jest znitowana. ktos ma pojęcie jak to wymontować??
I jeszcze jedno pytanie
mechanik od kompa ppowiedział mi ze to czujnik który ma oznaczenia LRA
Na real OEM ten czujnik ale ma oznaczenia LWR nawet na allegro czujniki maja oznaczenie LWR czy on sie pomylił czy szły różne czujniki?
Ostatnio edytowano 2011-07-14, 23:12 przez bart540, łącznie edytowano 2 razy

Adrian.

Posty: 8901
Dołączył(a): 2008-02-04, 23:19
Lokalizacja: Lubin / Kraków

Postprzez Adrian. » 2011-07-09, 17:11

Moduł świateł znajduje się od strony pasażera. Odkręć dolną osłonę schowka. Moduł jest w bocznej ściance na wysokości nóg pasażera przy samych drzwiach. Odchylasz wykładzine i go od razu widać.
"MOŻESZ MIEĆ KAŻDE AUTO. BMW M5 I TAK JEST SZYBSZE" - Jeremy Clarkson

bart540

Posty: 16
Dołączył(a): 2011-06-04, 21:47
Lokalizacja: RRS

Postprzez bart540 » 2011-07-09, 19:50

massakra!!! co sie okreciłem
dzieki jutro sie za to zabiore ;)

MichałW

Posty: 3013
Dołączył(a): 2010-02-13, 18:25
Lokalizacja: WZ

Moje BMW: E65 750i
E63 645Ci

Postprzez MichałW » 2011-07-09, 21:58


SZKODNIK

Posty: 339
Dołączył(a): 2008-12-06, 18:10
Lokalizacja: RZESZÓW

Postprzez SZKODNIK » 2011-07-10, 09:11

Proponuje na poczatek podnieść samochód odkręcić cięgno od sensora i ruszać a druga osoba niech patrzy na światła co sie z nimi dzieje. Komp może pokazywac że sensor jest ok ale może wysłać fałszywe dane.
Montaż sterowników centralnych zamków,alarmów, diagnostyka INPA oraz aktywacja ukrytych funkcji. Szczegóły na PW. Pozdrawiam.

bart540

Posty: 16
Dołączył(a): 2011-06-04, 21:47
Lokalizacja: RRS

Postprzez bart540 » 2011-07-11, 15:39

Bandit napisał(a):Moduł świateł znajduje się od strony pasażera. Odkręć dolną osłonę schowka. Moduł jest w bocznej ściance na wysokości nóg pasażera przy samych drzwiach. Odchylasz wykładzine i go od razu widać.


ok jest tam moduł ale niewiem czy to ten którego szukam

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=25&hl=26

tutaj jest pod nr 7

dodam ze dostep do tego modułu jest ciezki nie mam pojęcia jak go wyciągnąć bo mam za gruba łape czy ten sterownik o którym mowa jest cześcia skłładowa tego modułu?? :mur:

Avatar użytkownika
Marcin

Posty: 13288
Dołączył(a): 2007-08-17, 23:52
Lokalizacja: Wołomin

Moje BMW: E60 545i ACS
http://bmw5er.pl/viewtopic.php?f=36&t=3070

Postprzez Marcin » 2011-07-12, 21:00

Moduł świateł to moduł świateł, Ty szukasz modułu zasięgu świateł (nr 7), a ten znajduje się za schowkiem pasażera, a nie tam gdzie Bandit pisał.
POTRZEBUJESZ COŚ DO e39 - MAM PRAKTYCZNIE WSZYSTKO - WSZYSTKIE CZĘŚCI OBJĘTE SĄ GWARANCJĄ - ZAPRASZAM NA PW
Obrazek
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH
Obrazek

[you] zobacz moją byłą e39

Zmiana audio w moim e39

bart540

Posty: 16
Dołączył(a): 2011-06-04, 21:47
Lokalizacja: RRS

Postprzez bart540 » 2011-07-14, 22:47

ok wyciągnąłem ten moduł i zaglądnąłem do środka. I teraz pytanie
czy to normalne ze na płytce tego sterownika sa ciemne plamy. wstawie fotke
dodam ze miedzyczasie zamowilem z allegro taki sterownik i po jego otwarciu sa te same plamy co to może być:

http://zapodaj.net/76eb92c9aef4.jpg.html

http://zapodaj.net/4147f225a5f2.jpg.html
Ostatnio edytowano 2011-07-14, 23:11 przez bart540, łącznie edytowano 8 razy

Avatar użytkownika
Marcin e30

Posty: 1707
Dołączył(a): 2009-04-12, 23:55
Lokalizacja: Łowicz

Moje BMW: e39 525td
http://bmw5er.pl/viewtopic.php?f=33&t=23105

Postprzez Marcin e30 » 2011-07-15, 09:25

te "plamy" to zabezpieczenie przed utlenianiem miedzi z płytki i lutów, nie musisz się tym martwić

podłącz ten co kupiłeś i sprawdź jakie będą efekty

bart540

Posty: 16
Dołączył(a): 2011-06-04, 21:47
Lokalizacja: RRS

Postprzez bart540 » 2011-07-20, 18:12

w koncu wszystko działa i znów kocham moje autko :love: :love: :P


Powrót do strony głównej

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot], LordOfTheDeath