I nie mylić wuwy Gierka z c%jem Giertychem. Zwyczajnie nie wypada

Weeb napisał(a):
Weeb napisał(a):Nie kończyłem szkoły za Gierka, całe szczęście, bo byłbym już dość w podeszłym wieku...
Weeb napisał(a): Doucz się trochę, to będziemy prowadzić dalej dyskusje.
Weeb napisał(a):A wiedzę z historii Polski XXw czerpię z różnych źródeł. Czy jeżeli powiem, że z książek, to na książki też zaczniesz pluć?
Weeb napisał(a): A może jak powiem, że od babki, to na nią też zaczniesz pluć?
Weeb napisał(a): Bo widzę, że jako chodząca encyklopedia (o ile nie jest to encyklopedia wydrukowana za czasów Gierka), wiesz i tak wszystko lepiej.
Weeb napisał(a): Gloryfikujesz wszystko co związane z Polską, nie chcesz słuchać prawdy, a dowody na zbrodnie traktujesz jako szkołę Gierka. Ok, rozumiem, nie szanuję, ale to też mogę. Nie neguje wkładu ŻW, ale oni tak samo jak inne nacje nie byli aniołami siejącymi tylko dobro, w każdej komórce znajdują się ludzi , którzy mordują, gwałcą i popełniają zbrodnie wojenne, za które powinni zostać rozliczeni odpowiednim miejscem w historii.
rexman napisał(a):Policytujmy się może, ilu trzeba zabić Polaków, by wynagrodzić "krzywdy" Banderowców.
Weeb napisał(a):Możesz się licytować ile chcesz, nie rusza mnie to, skoro wyznajesz podwójną moralność.
rexman napisał(a):Ja nie muszę czerpać wiedzy z sieci, tylko od naocznych świadków.
To jak już chcesz zejść tak nisko,[/quote]Weeb napisał(a):Urzekła mnie Twoja historia, mieszkaliście i mieliście możliwość mieszkać na swoich ziemiach.
Weeb napisał(a):... to cała moja rodzina, w tym żyjąca do tej pory 94 letnia babka pochodzi ze starego Stanisławowa, podpowiem Ci, że w obecnych czasach nazywa się to Iwano-Frankowsk w Ukrainie,
Weeb napisał(a):... żebyś nie musiał skazić swojej osoby...
Weeb napisał(a):... poszukiwaniem wiedzy w internecie. Przeżyła najazdy Ukraińców, Ruskich i Niemców (wszystkich wyzwolicieli), aby finalnie pod osłoną nocy w wagonach na bydło (podobnie jak uchodźcy dzisiaj) uciec do Polski pod Tomaszów Mazowiecki, gdzie spędzili rok w ruinach bloków, bez dostępu nawet do kuchni.
Weeb napisał(a): Jakoś ona potrafi zrozumieć co przeżywają, potrafi opowiadać też dobre rzeczy o Ukraińcach. Więc z całym szacunkiem, ale w dupie mam zdanie wielkich patriotów grzejących Irlandzkiego Guinessa, którzy mają najwięcej do powiedzenia w temacie wojny.
Weeb napisał(a): Będzie milej jak nie będzie prowadzona polityka podwójnej moralności, bo tej w Polsce mamy już wystarczająco dużo i fundują nam ją wszyscy, którzy są u władzy, a co więcej fundują nam ją głowy KK.
Weeb napisał(a):To teraźniejszość kreuje nas jako ludzi, historia jest ważna, ale to właśnie zaszłości są jednym z powodbów, przez które trwa wojna i próba powrotu do starego wielkiego ZSRR. A to, że wyjeżdżają młode małżeństwa, pewnie że tak, będą wyjeżdżać, tak samo jakby wyjeżdżały z Polski, Niemiec, Włoch i każdego innego kraju. Każdy ma swoje priorytety, każdy chce żyć, nie każdy chce oddawać życie za swój kraj.
Nie wsadzaj na podstawie jednak 70 osób wszystkich do jednego wora, bo dobrze zarabiający Ukraińcy jako konsultanci IT w mojej firmie wrócili ... ich też oplujesz, że faszyści i Banderowcy?
Weeb napisał(a):. Chcesz siać nienawiść - siej. Karma wraca do każdego sama i w odpowiednim momencie. Tylko nie mówcie , że agresja Rosyjska na Ukrainę ma sens i jest dobra, bo Ukraińcy to naziole i trzeba ich zgładzić, bo to jest poniżej jakiegokolwiek poziomu.
rexman napisał(a):Nie wsadzam ich do jednego worka! Niektórzy afiszują się banderyzmem. Niedaleko miejscowości gdzie mieszkam, są wywieszone dwie czerwono-czarne flagi w odległości około 300 metrów.
Na jednym z samochodów osobowych też widziałem taką flagę z uchwytem wciśniętą między szybę, a ramkę drzwi.
Mogę zrobić fotkę.
rexman napisał(a):Przepraszam za wylewność, ale uważam, że zawsze należy wysłuchać dwóch zwaśnionych stron. Póki co jesteśmy bombardowani wiadomościami z jednej strony 24/24. A każdy z nas chce wiedzieć co jest naprawdę grane.
rexman napisał(a):Polski rząd na uchodźtwie nie siedział z założonymi rękami. W Polsce w tym czasie marna byłaby z nich pociecha jako męczenników.
Co do ludzi porzucających kraj... no widzisz, nie dość że porzucili kraj "nieograniczonych możliwości", to jeszcze na złość ślą tam pieniądze.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości