Strona główna forum
Forum
Paliwa & Spalanie

[Exx] Ile pali Twoje 5er ?

Wszystko o paliwach i spalaniu waszych piątek.
bonzo320i

Posty: 1060
Dołączył(a): 2009-04-03, 20:29
Lokalizacja: Kołobrzeg

Moje BMW: E39 523i/528i Swap 1997
KAWASAKI ZX9R

Re: [Exx] Ile pali Twoje 5er ?

Postprzez bonzo320i » 2017-08-11, 22:03

archer diagnoza na dobrym kompie od tego zacznij a moim pierwszym typem jest walnięta sonda, mi jak zdechła jedna to od razu spalanie w górę o litr.
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.

Avatar użytkownika
archer

Posty: 130
Dołączył(a): 2016-12-25, 09:59
Lokalizacja: Łomża

Moje BMW: E39 523i 98r Canyonrot

Re: [Exx] Ile pali Twoje 5er ?

Postprzez archer » 2017-08-12, 05:46

Ostatnio podpinany był (chyba pod INPE) zero błędów, nawet kompresja bardzo dobra, równiutka.

Avatar użytkownika
Kelis

Imię: Radek
Posty: 168
Dołączył(a): 2013-10-12, 11:54
Ostrzeżenia: 1

Moje BMW: E34 520i Touring 1993r.
http://bmw5er.pl/viewtopic.php?f=32&t=5 ... ead#unread

Re: [Exx] Ile pali Twoje 5er ?

Postprzez Kelis » 2017-08-17, 06:33

e34 M50B20 turas LPG

Wracałem z Ustki do Poznania, zalałem w Ustce i pyrtoliłem chillowo do domu. Po przejechaniu 200 km stwierdziłem, że zobaczę ile pali na samej trasie bo zawsze liczyłem z cyklu miesznaego, zatem:

100% trasa drogi krajowe, zero autostrad, warunki jak to na naszych krajowych drogach. Jazda praktycznie przepisowa, mało wyprzedzań, kulałem się kulturalnie i wcale nie spowalniałem ruchu ;) Wynik: 8,9 l LPG/100 km, lekko się zszokowałem bo wcześniej nie udawało mi się schodzić poniżej 10l/100 km
Dodam jeszcze że 100 km jechałem z klimą, kolejne 100 km już bez. Dwie osoby i bagaże.
Das Original BMW 5er
Obrazek

bonzo320i

Posty: 1060
Dołączył(a): 2009-04-03, 20:29
Lokalizacja: Kołobrzeg

Moje BMW: E39 523i/528i Swap 1997
KAWASAKI ZX9R

Re: [Exx] Ile pali Twoje 5er ?

Postprzez bonzo320i » 2017-08-18, 19:48

archer napisał(a):Ostatnio podpinany był (chyba pod INPE) zero błędów, nawet kompresja bardzo dobra, równiutka.


Moja też nie powodowała błędu, ale na podglądzie pracy sond jedna stała nieruchomo(napięcie)
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.

Poprzednia strona

Powrót do strony głównej

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość