Strona główna forum
Forum
Mechanika
Zrób to sam

[E34] Test Zegarów!

Avatar użytkownika
DAREX

Posty: 5189
Dołączył(a): 2007-08-17, 09:42
Lokalizacja: Żory

Moje BMW: http://bmw5er.pl/viewtopic.php?f=23&t=33559

[E34] Test Zegarów!

Postprzez DAREX » 2007-12-09, 21:42

Wciskamy prawy przycisk na konsoli zegarów i przekręcamy kluczyk do poz. 2.

W momencie wyświetlenia się pierwszych danych możemy puścić przycisk.

Na wyświetlaczu konsoli zegarów tam gdzie wyświetlane są komunikaty komputera
np. godzina zostają wyświetlone następujące dane:

BMW NR xxxxxxxx

CODE NR xxxxx

K-ZAHL xxxx

F.G. NR xxxxxxx


numer nadwozia - siedem ostatnich znaków !

Na koniec testowane są zegary, wskaźniki i lampki kontrolne.
Oryginalne Części BMW, dobrej klasy zamienniki, akcesoria tuningowe --->ZAPRASZAM, NAJLEPSZE CENY!!!
<<<< SWAPY, DIAGNOSTYKA, KOMPLEKSOWE REMONTY SILNIKÓW+TUNING>>>>

Avatar użytkownika
kielon

Posty: 829
Dołączył(a): 2007-10-06, 10:13
Lokalizacja: WPR a teraz WU

Postprzez kielon » 2007-12-09, 22:02

Ok, a czy w tych zegarach też da się to zrobić? Bo u mnie nie działa albo coś źle robię

Obrazek
BMW to BMW, ocieka zajebistością pod każdym względem i tyle.

Avatar użytkownika
kolik@77

Posty: 514
Dołączył(a): 2007-09-30, 20:21
Lokalizacja: Kielce

Postprzez kolik@77 » 2007-12-09, 22:17

da się na stówe :)

Avatar użytkownika
DAREX

Posty: 5189
Dołączył(a): 2007-08-17, 09:42
Lokalizacja: Żory

Moje BMW: http://bmw5er.pl/viewtopic.php?f=23&t=33559

Postprzez DAREX » 2007-12-10, 14:00

Wg. mojej instrukcji która jest do zegarów z Check Control, na pewno sie nie da, bo na tych zegarach bez Check Control nie ma prawego przycisku i nie wiem czy jest możliwe sprawdzenie licznika w starych zegarach!

AHA I ŻADEN Z KOMUNIKATÓW WYŚWIETLANYCH PODCZAS TESTU ZEGARÓW NIE POKAZUJE "PRAWDZIWEGO PRZEBIEGU AUTA"!!!!!!!!
Oryginalne Części BMW, dobrej klasy zamienniki, akcesoria tuningowe --->ZAPRASZAM, NAJLEPSZE CENY!!!
<<<< SWAPY, DIAGNOSTYKA, KOMPLEKSOWE REMONTY SILNIKÓW+TUNING>>>>

Avatar użytkownika
kolik@77

Posty: 514
Dołączył(a): 2007-09-30, 20:21
Lokalizacja: Kielce

Postprzez kolik@77 » 2007-12-10, 20:12

Ja mam takie zegary jak u Kielona i wszystko było oki

roberto13

Posty: 21
Dołączył(a): 2007-10-13, 14:49
Lokalizacja: Kłodzko

Postprzez roberto13 » 2008-01-02, 14:37

kielon ja mam te same zegary i przyciska się ten przycisk po lewej ( jedyny)

Avatar użytkownika
rexman

Imię: Marek
Posty: 1270
Dołączył(a): 2007-08-20, 22:38
Lokalizacja: IRL

Moje BMW: BMW 120d 05' black saphire metallic oraz
BMW E31 840CI 99' aegean blue metallic
http://www.bmw5er.pl/viewtopic.php?f=23&t=34010
http://www.bmw5er.pl/viewtopic.php?f=23&t=35838

Postprzez rexman » 2008-01-22, 04:08

roberto13 napisał(a):kielon ja mam te same zegary i przyciska się ten przycisk po lewej ( jedyny)


Wszystko się zgadza,ale te komunikaty szybko się zmieniają i nie mogę zapamiętać np.całego nr. VIN! :rotfl: :hyhy:
Zostań dawcą szpiku kostnego: dkms.pl

Galeria mojej obecnej pszczółki
http://www.bmw5er.pl/viewtopic.php?t=34010

Galeria bmw 840 ci sport
http://www.bmw5er.pl/viewtopic.php?f=23&t=35838

Avatar użytkownika
mcgiver

Posty: 1755
Dołączył(a): 2007-08-24, 06:35
Lokalizacja: Żywiec

Postprzez mcgiver » 2008-01-22, 11:39

rexman napisał(a):Wszystko się zgadza,ale te komunikaty szybko się zmieniają i nie mogę zapamiętać np.całego nr. VIN!

To nakręć sobie filmik i potem odtwarzaj klatka po klatce :rotfl: :rotfl: .
kielon napisał(a):Ok, a czy w tych zegarach też da się to zrobić? Bo u mnie nie działa albo coś źle robię
da się ; pierwsze naciskasz przycisk od kasowania przebiegu i potem kluczyk na 2.
TYLNY NAPĘD JEST JAK SEX - PO CO JEŹDZIĆ NA RĘCZNYM JAK MOŻNA DAĆ W PIZ...Ę !


MÓJ STROKER HYBRYDA M50B29 WRESZCIE W BUDZIE http://www.turbobmw.pl/viewtopic.php?f=3&t=21&start=90


Obrazek

Sebastiano 525

Posty: 159
Dołączył(a): 2007-10-26, 20:38
Lokalizacja: Zakopane

Postprzez Sebastiano 525 » 2009-01-24, 21:13

DAREX napisał(a):AHA I ŻADEN Z KOMUNIKATÓW WYŚWIETLANYCH PODCZAS TESTU ZEGARÓW NIE POKAZUJE "PRAWDZIWEGO PRZEBIEGU AUTA"!!!!!!!!


To co pokazyje wtedy na zegarze ?hm :shock: bo mi z tego co pamietam wyskoczylo chyba cyfry 2050.. :?: :!: pozdrawiam :5er:
M5 Only Dream ...

RySiOtm

Posty: 72
Dołączył(a): 2009-03-30, 14:50
Lokalizacja: Parczów k/ Opoczna

Postprzez RySiOtm » 2009-04-05, 21:46

a ja mam inny problem... za kazdym razem po pprzekreceniu kluczyka na pozycje 2 robi sie samoczynnie test zegarow :shock: przyczyna? zna ktos?

Avatar użytkownika
cooba

Posty: 479
Dołączył(a): 2007-08-26, 22:04
Lokalizacja: Radomyśl Wielki

Postprzez cooba » 2009-04-06, 09:58

RySiOtm napisał(a):a ja mam inny problem... za kazdym razem po pprzekreceniu kluczyka na pozycje 2 robi sie samoczynnie test zegarow :shock: przyczyna? zna ktos?


Sprawdz czy Ci sie prawy przycisk na zegarach nie przyblokowal.

Pozdro.
Obrazek

RySiOtm

Posty: 72
Dołączył(a): 2009-03-30, 14:50
Lokalizacja: Parczów k/ Opoczna

Postprzez RySiOtm » 2009-04-06, 11:41

wlasnie o to chodzi ze moge go wciskac... ale nie dziala :?

Avatar użytkownika
romekg8816

Posty: 360
Dołączył(a): 2008-12-13, 21:05
Lokalizacja: Lubin

Postprzez romekg8816 » 2009-04-06, 13:10

Umnie działa ;] ale mam takie pytanie wszkazówka temperatury doszła od niebieskiego do czerwonego a pozostałe do polowy tak miało byc ?? :suchy: wszystkie numery mi wyświetliło :D
Zanim wciśniesz gaz, pomyśl o tym co poczują Twoi bliscy gdy Ciebie zabraknie !!!
B.M.W. - Blondynki Mają Władzę
http://www.lubin.pl/aktualnosci,14568,promowany.html ;(

Matevsz

Posty: 34
Dołączył(a): 2008-11-15, 13:55
Lokalizacja: Sosnowiec

Postprzez Matevsz » 2009-04-08, 09:04

romekg8816 napisał(a):pozostałe do polowy tak miało byc ?? :suchy:

chyba nie, bo u mnie do konca wszystkie doszly :)

wyswietla mi 8 komunikatow i nie wiem co to ;>

Avatar użytkownika
cooba

Posty: 479
Dołączył(a): 2007-08-26, 22:04
Lokalizacja: Radomyśl Wielki

Postprzez cooba » 2009-04-09, 09:03

romekg8816 napisał(a):Umnie działa ;] ale mam takie pytanie wszkazówka temperatury doszła od niebieskiego do czerwonego a pozostałe do polowy tak miało byc ?? :suchy: wszystkie numery mi wyświetliło :D


Tak miało byc. Zależy jakiego masz softa. U mnie jest dokładnie tak samo.

Pozdro.
Obrazek

Następna strona

Powrót do strony głównej

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość